Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag är jag, du är du. Det är det som gör att vi är unika.
Kategorier
Länkar

« Fyledalen i Eriksdal | Flyttat »

Härliga söndag!
granstroms | 29 Juli, 2007 21:01

Thomas väckte mig imorse och han sa att han hade förberett oss för en geocaching runda längst Österlens kust. Snabbt steg jag upp och klädde på mig. Dagen före hade jag planerat en rutt där det skulle finnas omkring 25 cachegömmor men det skulle ta för lång tid, flera av dem låg inte direkt vid någon parkeringsplats. Några av dem krävdes en promenad upp till 1 km ca. Det var inte säkert att vi skulle ta allihopa men drygt 10 st hoppades vi på.

Den första cachegömman låg utanför Simrishamn, i Brantevik. En kul cache som bara innehåller mynt från olika valutörer. Jag lämnade in en svensk (jag vet, det är trist men... Hittade ingen utländsk här hemma) 50 öringen och tog ut en annan mynt. Vi fortsatte längst kusten mot Ystad innan vi bestämde oss för att avsluta i Köpingebro. Jag ville hem och vila mig. Hundarna var helt trötta, särskilt gamlingen. Vi måste också ta hänsyn för de gamlingar. Vi kommer ändå att geocacha fler gånger framöver här i Skåne.

Här nedan bjuder jag på några bilder från några platser...


Precis vid Simris naturreservatet pryder denna stenläggda strand.


Denna märkliga fågel hotade mig som kom lite närmare. Jag hade tyvärr inte min telezoom-optik med mig så jag kunde inte fånga en bra bild på fågeln.


I Skillinge promenerade vi på en märklig strand, alla stenar var platta och svaga. Jag kunde bryta av en sten på mitten. Många av stenar hade en sorts lager, vilket som vi tog med hem en sten. Denna märkliga sten ska ligga på vår hylla i vardagsrummet. Tyvärr lade jag inte upp en bild på stenen som vi tog med hem på nätet.


På en annan strand någonstans, norr om Kåseberga, hade vita sand. Sanden var så lena och mjuka att jag tog av mig skorna och lät dem sjunka ner i sanden. Det väldigt varmt där och märkligt nog var det ingen ute och badade. Vi stod uppe på en sandbunker och njöt av vinden och utsikten.


Gamlingen njöt av vinden som blåste på hans ansikte. Det fick mig att undra när han var på en strand senast gång? När jag tittade på honom så hoppades jag verkligen att han trivs bra hos oss... Han är en riktig trevlig hund på sina bästa år...


En gammal fyr av stål som står på Sandhammaren är från år 1862, eftersom den byggdes sent var för att udden låg i vilt och glömt väldigt länge. Sandhammaren är det sydostligaste hörnet av Skåne och har förräddiska strömmar. Faktiskt har man utsett Sandhammarens strand till Sveriges finaste strand, sanden i vitt och finkornigt. Sanddynerna där är väldigt vackra.

Om Sandhammaren skrev skalden Vilhelm Ekelund följande "Mäktig, heroisk kust. Brett, vinande av sand...."

På återseende!


 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Malin | 29 Juli, 2007 22:52

Fina bilder! Ni verkar ha haft bättre väder än vad jag hade idag... Ha det bra och KRAM

(no subject) [Reply]
bonnimix | 30 Juli, 2007 08:53

Nu börjar du verkligen få ihop många caches..Måste få följa m nån gång o bli introducerad i denna nya sport.kram!

Zeb [Reply]
Helena | 01 Augusti, 2007 16:36

Hej Ulrika! Zeb ser verekligen ut att trivas hos er, det är i och för isg inte så längesedan han var vid havet, vi brukar vara i Haverdal varje sommar. Jag har fått mailadress hemma och det vore bra om du kunde hör av dig, jag hittar inte din mailadress.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage