Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag är jag, du är du. Det är det som gör att vi är unika.
Kategorier
Länkar

« Brösarps backarna | Thomas leksak - ger kul äventyr »

Vägen förbi 3 cacher
granstroms | 09 Juli, 2007 18:17

Häromveckan körde jag och Thomas mot Norge. Då passade vi på att ta 3 cachegömmor som låg på vägen dit.

Den första cachen, The Robbers' Den, som låg på ett naturreservat område. Vi passade på att rasta hundarna inför den långa resan. Det hade regnat mycket och stackars vår bil. Thomas som hade tvättat bilen för den skulle vara blank och fin när vi skulle anlända Klöfta (i Norge) ca 67 mil längre fram. Men bilen blev direkt lerig och smutsig när Thomas absolut ville köra fram så nära cachegömman som möjligt. En gammal bro stod där och det forsade med vatten på ån. Massor med vatten, nivån var väldig hög och marken rejäl lerig. Dumma vi hade bara ett par skor med oss, jag hade råkat att trampa ner min fot på ett stort lerpöl, mina byxor blev våta och skorna äckligt lerade. Då var det bara att sätta på varmfläkten på max för att torka skorna.

Vi hittade cachen lätt och snabbt. Otroligt nog hade lådan legat gömd sedan år 2002 enligt loggboken som numera är fullt. Hoppas att cacheägaren kommer dit för att byta boken. Äntligen kom vi upp tillbaka på vägen och precis där såg vi en bil. En riktig bränd bil!


Foto: Ulrika Granström


Foto: Ulrika Granström

Synd om bilen tänkte vi och då började vi att spekulera vad som kunde ha hänt. Ett bil-inbrott som spårade ur kanske?


Regn och återigen regn!

På vägen till Norge skulle vi ta en stopp på Haverdal, utanför Halmstad. Det regnade fortfarande och jag satte på GPS:en och kollade om det skulle finnas någon cache i närheten. Eftersom jag hade inte hunnit att installera en karta över Halland och mot Norge i GPS:en och vi hade inga kartor med oss så fick vi förlita oss på kompassen.

Cachen nummer 2, Tjärdalen / Road cache, låg på ett ytterst märkligt ställe. Alldeles vid E6 motorvägen och ingen parkeringsplats syntes. Bara en liten ficka där man kunde se att bilar stått parkerade. Men vid vita linjen på vägen som betyder väl att det var förbjudet att stanna där? Men så hann jag få syn på en skylt som stod inne i skogdungen. Vi satte på varningsljus på bilen och stannade på fickan. Gick snabbt ut för att ta en titt, yeah där fanns det en stig... Vi gick närmare och då fick vi syn på en stentrappa. Oppsan där inne kunde vi läsa information om att tjärdalar var vanligt förr i tiden. Det var ändå ett intressant ställe och vi fick lära oss nytt om tjärdalen. Lådan var lätt att hitta.


En dold trappa.

Härligt med såna pauser. Då begick vi mot mötesplatsen i Haverdal för en kär återträff.

Vi körde vidare mot Norge och kände att det var dags för en ytterligare paus. Så hundarna skulle kunna få göra sina behov. Vi stannade vid Himle Rastplats, där vår dagens 3:e cache fanns gömd. Hundarna njöt av att få röra sina ben och kissade/bajsade ordentligt. Det tog lite stund innan vi hittade lådan för GPS:en fick ett litet fnatt. Vilket som händer ibland så gällde det att vara klok och tänka om det var jag, var skulle jag ha gömt den? Hittade lådan snabbt och gick tillbaka till bilen.


Även toaletter för människor fanns på plats.


Zeb & Vito, de bästa pinscherhannar som finns ;).

Vi kom fram sent och hoppade över några cacher som jag hade planerat att ta. Vi kommer tillbaka fler gånger så lär vi att ta dem.

På vägen hem mådde jag inte så bra så jag sov större delen av tiden när Thomas körde.


På återseende!

Andra bloggar om:
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Malin | 09 Juli, 2007 18:29

Fina bilder som vanligt. Du är bra på att ta kort. Ja, det har bara REGNAT på sistone... men idag fick jag mig lite sol på mig... det var skönt. Läste en tråkig bok ute på gräsmattan... hehe. KRAM

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage