Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag är jag, du är du. Det är det som gör att vi är unika.
Kategorier
Länkar

« Björkabasen | Vägen förbi 3 cacher »

Brösarps backarna
granstroms | 04 Juli, 2007 09:46

Jag var på en agilitykurs i närheten med Vito. Efter kursen tänkte jag att ta en promenad med Vito någonstans och det blev på Brösarps backarna. Jag kollade på min GPS och såg det fanns 2 cachegömmor i närheten, så det var bara att gå mot dem. Backarna är avlagringar från istiden och består främst av mo och sand. Området är känt för att vara naturskönt och har fantastiska böljande och mjuka kullar. Tyvärr såg jag inte så mycket av floran. Om man hade besökt backarna lite tidigare så kanske skulle man fått uppleva de gula gullvivorna?
Vito var trött efter kursen och ville hellre rulla runt på den sköna och gröna gräsheden.


Någonstans därute finns 2 cachegömmor gömd.

Vi promenerade mot solnedgången och stötte på det första problem. Ett taggtråd. Så det var bara att ta en liten omväg tills jag hittade den rätta stig att gå på. Vi passerade en cachegömma som jag tänkte att vi kunde ta på vägen hem, korna betade i närheten. De brydde inte sig om oss.

Väl framme till platsen där den första cache skulle finnas. Jag såg en lock på stigen. Ack och ve, gömman var helt förstörd och det gick inte att logga i boken. Så det var bara att meddela cacheägaren.

På vägen tillbaka njöt jag verkligen av promenaden, det gjorde Vito också. När vi klättrade över stegen och skulle promenera mot nästa cachegömma som låg mitt på vägen mot bilen. Då var korna närmare såg jag. Fast de var fortfarande på ett lagom avstånd från oss. Men problemet var att de stod mitt på stigen och jag stod stilla en lång stund och funderade. Jag är rädd för korna och får, jag visste inte hur jag skulle göra. Skickade ett SMS till Thomas, skrev också att några tittade på mig.


Thomas svarade: Be honom (Vito) ge en skall kanske? Tror ej korna är farliga men men...


Jag tittade på Vito och funderade. Kanske skulle korna springa bort när de hörde en hund? Jag gav kommandot skall och Vito skällde. Ack, jag skulle ej ha gjort det för då kom fler korna närmare. En började att stegra och bocka, en annan muade och den tredje slickade runt om munnen. Sekunden efter sprang de mot mig. Jag menar bokstavligen - galopperade. Jag vände mig om och sprang tillbaka till stegen. Jag hade tidigare burit Vito över stegen men nu slängde jag bara över honom och klättrade snabbt över.

Länge stod jag kvar och funderade. Hur skulle jag göra? Jag hade tagit en pinne och provat att gå över några meter. Men då fick korna ett fnatt och jag sprang tillbaka till stegen. Skickade ett SMS till Anna för hon växte ju upp på en bordgård bland grisar och kor.

Anna svarade: Man ska vara försiktig med andras kor... Om det är en tjur i så passa dig... Dom kanske kan reta sej på Vito..


Jag var inte så säker om det skulle finnas en tjur med i flocken. De var unga kunde jag se. De stod och stirrade på mig länge och jag bestämde mig för att försöka lura dem. Att gå en längre omväg förbi. Vi gick nerför en kulle och så snart korna inte kunde se oss följde jag staketen tills jag kunde se en plats som jag kunde klättra över utan några problem. Korna befann sig någonstans däruppe medan jag var därnere i dalen och gick så tyst jag kunde.

Jippie, jag kom runt om och såg den trygga stegen på den andra sidan. Där bilen stod. Sedan tittade jag upp och såg att korna tappat intresse för oss så jag beslöt för att smyga ända fram till den andra cachegömma. Vi hittade den! :) Helt värt detta äventyr.

Under tiden hade Thomas tänkt rädda mig, han hade satt på den fyrhjulingen och kört mot oss. Jag fick stoppa honom på vägen hem. Min nästan riddare.

Andra bloggar om:

P.S GRATTIS Linda till ditt prov. ;) Vi är mäkta stolt över dig och Tacos.


 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Anna | 04 Juli, 2007 10:45

Söt voffe! De där cachegömmorna verkar kul, men visst måste man ha gps?

(no subject) [Reply]
Coolman of course | 04 Juli, 2007 11:04

Fina bilder! Tuffa kor!

(no subject) [Reply]
Linda | 04 Juli, 2007 12:47

Hahaha vad bra att allt slutade bra...och så kom din riddare på en fyrhjuling*ler*
Ja kossor ska man ha respekt för tror jag*ler*

Kram kram Linda

(no subject) [Reply]
Malin | 04 Juli, 2007 13:42

Jaaa, jag är inte rädd för kor men man ska vara försiktig och tänka på att de är enorma och tunga, så det gäller att inte bli nertrampad av dem. Men när korna börjar springa mot en tycker jag inte om. Det har jag upplevt och hunden orkade inte springa så fort som vi så vi bar hunden. HAHA... och kossor bakom oss! Det var nog en kul syn! KRAM

Svar till alla [Reply]
Ulrika | 04 Juli, 2007 13:52

Nu vet jag att man ska ha respekt för alla Rosa

(no subject) [Reply]
Linba | 08 Juli, 2007 17:38

Fina bilder du tagit :) kramar

GPS [Reply]
Blaufish | 08 Juli, 2007 17:52

Geocaching "kräver" inte GPS - vissa cacher går att hitta utan GPS... om man kan området eller är en hejjare på att läsa kartor.

Men de flesta cacher är otroligt mycket lättare att hitta med GPS. En billig GPS för ca 900 kronor (t.ex. Magellan Explorer 100) underlättar mycket, då slipper man vara geni på kartläsning. Så att köpa en billig nybörjar GPS ( du kanske kan få den billigare begnat, säg kanske 600:- ) eller låna en från en bekant, underlättar mycket. Och det är ju roligt om de första cacherna är lätta hitta :-)

Trevlig blogg [Reply]
Blaufish | 08 Juli, 2007 17:53

Härliga bilder! Way to go!

(no subject) [Reply]
Bonnimix | 09 Juli, 2007 19:40

Härlig bloggsida du har! Underbara bilder.. Man ska vara ännu mer aktsam för kossor UTAN horn! Pappa säger att dom kan vara mer aggressiva när dom inte har horn. (dom som har horn brukar ha bättre självförtroende och vet att de har nåt att försvara med om det skulle behövas.)

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage