Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag är jag, du är du. Det är det som gör att vi är unika.
Kategorier
Länkar

« Hångel | En gripande film! »

Påskafton
granstroms | 08 April, 2007 10:26

Vad som är särskilt med påskafton? Varför firar vi överhuvudstaget påsk? Vad har en kärring med Jesus att göra? Ägg med Jesus tillbaka till livet (Han återuppstod på Påskaftonen).. På långfredagen korsfästes Jesus och det intressanta är att datum för långfredag och påskhelgen varierar för varje år. Alltså ser det underligt ut för Jesus död är inte på samma datum varje år för de kristna som firar hans död och hans uppståndelse.. Ja..

Sedan på grund av att vi äter ägg kommer ur en annan gammal tradition där symbolen för ägg betydde liv och fruktbarhet. Dessutom börjar hönor att värpa ordentligt...

Oppsan nu kom jag fram till att påskhelgen betyder både död och liv.

Påskhelgen är nog en mycket blandat traditioner som smält ihop sig så att dagens ungdomar har ingen aning om varför de firar påsk. Det förvirrar ju dem. Stackars dem! Men som tröst får de ju godis!

På påskafton åkte jag och Thomas över till mina föräldrar för att äta god mat och för ett litet umgänge med släktingar. Inget ord om Jesus nämndes... Fast en del snuskiga ord hade nämnts..

Maria & Johanna
Syster Maria & systerdotter Johanna

Nathalie
Brorsdotter Nathalie

För övrigt hoppas jag att ni alla haft en trevlig påskhelg!

Glad Påsk!


 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Malin | 08 April, 2007 21:03

GLAD PÅSK, nästan i efterskott. Har varit hos föräldrarna några dagar nu. Kom tillbaka nu ikväll. Kul att titta på dina bilder, de är fina och du suddade bort hunden bra och bilden på kärleksparet var underbart. Helt naturlig typ. KRAM

fina kort [Reply]
yelvawahlgren3@hotmail.com | 09 April, 2007 16:44

Hej har du inte Maria och Johanna i rigtiga fajer, så send den di är fina. ha en bra dag

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage