Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag är jag, du är du. Det är det som gör att vi är unika.
Kategorier
Länkar
Alunbruket
granstroms | 27 Juni, 2007 23:17

Den här cache bestod av ett äventyr. Det var en multicache och det innebar att jag hade koordination till första gömman där jag skulle få ledtråd till den verkliga cachegömman.

Första koordination gick till Alunbruket. Den ligger i Andarumstrakter närheten av Christinehofs slott. Mycket naturskön plats. Där ligger tydligen Skånes äldsta kaffestuga, som olyckligtvis var stängd när jag kom dit. Jag tror jag ska återkomma dit och fika där någon dag snart. När jag fick nästa koordination till cachen som låg bland en gammal ruin. Jag promenerade dit och njöt verkligen av stämningen. Återigen grämde jag över att kameran låg hemma.

Det var väldigt rikt med biologisk mångfald. Fantastiska dofter och en massa grodor skuttade dit och hit. Jag närmade ruinerna och såg en ödla. Jo det är sant, jag var häpen över att jag sett en vild ödla här i vår kära Skåne. Efter en stund såg jag en stor padda. Jag vandrade bland ruinstenarna och letade efter cachen, då fick jag syn en skinn. En orm som ömsat skinn tänkte jag och var noga med att inte stoppa in mina händer bland stenhålorna. Då fick jag för mig att klättra upp på ruinens toppen och.... EN ORM! Jag såg en svart orm som rusade fram, ut från stenhålorna och visade sig för mig innan den snabbt försvann in bland hålorna igen. Jag skrek!

Aldrig i livet skulle jag leta efter cachen där, jag bestämde mig för att avbryta letande och återkomma med Thomas. Underligt nog var Thomas den första jag tänkte på när jag bestämde för att avbryta letande. Jag ville han skulle vara med och då skulle jag känna mig mera tryggare.

Återigen häpnade jag över dess skönhet och mångfalden på den skånska naturen. Hade det inte varit för geocaching så skulle jag ha missat många fantastiska platser att besöka. Jag kommer att återkomma dit igen med Thomas, för att hitta cachen och då ska jag minsann ta med mig kameran.

På återseende!


 #
Hallsbergs gård och stenar
granstroms | 27 Juni, 2007 22:55


Bildkälla: http://www.skanerunt.se

Helt impulsivt bestämde jag mig för att åka ut till Hallsbergs gård vid Heinge, öster om Sjöbo. Där fanns en cache som jag hittade och passade på att titta runt.

Det som är speciellt med gården är att Nils Nilsson hade under åren 1885-1896 anlagt en intressant trädgård. På trädgården finns det stenar med olika skrift som föreställde berättelser, bilder och djur från Bibeln, psalmboken och svenska historien. En vacker trädgård med en liten bäck som han ville den skulle symbolisera som livets vatten.

Jag var mäkta imponerad av stenarna och grämde att jag inte hade kameran med mig.


 #

Kalkbrottet i Bjärsjölagård
granstroms | 27 Juni, 2007 22:39

Söndag den 24 juni
Hela förmiddagen hade det regnat, det liksom haglade ner en massa vatten i Skåne. Men mot eftermiddagen och kvällen tittade solen fram. Då bestämde vi för att ta en utflykt till Bjärsjölagård, utanför Sjöbo. Det finns ett gammalt kalkbrott där. Inte bara det, även finns det gott om fossil i den 400 miljoner år gamla siluriska skiffern.

Vi passade även på att geocacha där. En gömd cache fanns någonstans. Hela stället var väldigt blött och lerig, men växterna var rikligt gröna och det var otroligt vackert runt. Ett riktigt naturskönt ställe... Absolut värt ett besök om man tycker om naturen.

I allafall hade jag och Thomas riktigt rolig där, mycket berodde på att på en brant klippvägg som jag hade lyckats att klättra upp. När jag skulle klättra ner tillbaka till marken halkade jag och ramlade ner på min rumpa, kanade nerför branten på min rumpa och studsade på stenar... Jag var först chockad och när jag tittade på Thomas med mina stora ögon började Thomas att gråta. Han skrattade så att han grät. Snabbt hängde jag med på detta skrattanfall. På hela min baksida var det brunt och lerig.

En död fisk såg jag på kalkbrottet.

Vi hittade cachen och loggade i boken.

På återseende!


 #
Tapeter bortagen
granstroms | 18 Juni, 2007 13:06

.. Nu är all bruna tapeter som klädde väggarna i köket helt avklädd!

Ni som har besökt mig, kommer ni ihåg hur allt var så brunaktig och mörk.. Nu pryder det ljusa väggarna som Thomas senare ska spackla och vi ska måla dem vita. Men först ska vi ta bort all köksluckorna och det dröjer nog ett par veckor till...


 #

Freedoms writers
granstroms | 18 Juni, 2007 07:12

Nu har jag sett en riktig bra film, det var länge sedan jag såg på en film som jag blev djupt berörd av. Filmen heter Freedoms Writers som jag starkt rekommenderar.

Bildkälla: http://www.moviezine.se

Filmen är verkligbaserad efter en lärarinna i Kalifornien i USA. Hennes stora insatser för att få ungdomar att känna sig värdefulla trots rasmotsättningar och gängvåld. Det var då år 1992 och när det var stora bråk på Los Angeles gator på grund av Rodney King misshandel. Känner ni till historien? Polismän som misshandlade en svart man (Rodney King).

Hilary Swank spelar lärarinnan, hon har gjort en del filmer som tillhör mina favoriter som bland annat Million Dollar Baby. Liksom Imelda Staunton och April Hernandez gjorde en bra rollpresentation.

Rekommenderar er att se filmen!

På återseende!


 #
Thomas nya lekplats
granstroms | 18 Juni, 2007 06:58

Nu har jag skapat en egen kategori om Thomas för att ha någonstans att lagra de artiklar som handlar om min karl som jag är gift med.

Inte för länge sedan dök en kille upp precis utanför vår gatan med hans fyrhjuling. Han hade sett vårt (mitt) monster som stod ute på gatan. Där stod de två och pratade med varandra i över en timma, det visade sig att killen heter Magnus eller Markus. Han bor också i Sjöbo och är väl något år yngre än oss. Efter den dag höll de kontakt med varandra genom mail, SMS och MSN. Igår runt 12 snåret hjälpte jag Thomas att lyfta upp ca 180 kilos monster på släpet (men om jag ska vara ärlig gjorde Thomas det mesta jobbet. Min rygg pallar inte det). Magnus eller Markus kom till oss för att kolla läget innan han körde för att hämta en annan kille... Tillsammans körde de iväg till Holmby med sina leksaker på flaket.

Ett par timmar senare kom en överlycklig karl hem. Förr i tiden hade det varit mountbike och galna cykelrundor i Örebro med en annan vän (Mattias). Idag är han äldre och då är cykling för småpojkar, nu är det motorer som gäller. Ute i Holmby på ett ställe som heter Skatteberga tror jag, hade 7 karlar på sina maskiner rejsat runt på sandhögar, kört på lerpölar och trott de ägde världen med sina monstrar. Thomas berättade stolt att han hade ramlat över fyrhylingen med huvudet före mot marken när fyrhjulingens styre hade lossnat. Speglar gick sönder, gissa vad han sa till mig?
Det var lika bra speglarna gick av för ingen av de andra hade det. Han fick tydligen en tönt-känsla när han kom dit med speglarna. De andra karlar klappade på Thomas axlar och höll med att det var lika bra att speglarna togs ur bruk.

Thomas ser fram emot en nästa gång. Han hade det riktigt rolig där ute tillsammans med liksinnade gubbar och rejsat omkring. Nästa gång följer jag med och ska försöka ta foton när de leker...

På återseende!


 #
Trädgårdsarbete på en söndag
granstroms | 18 Juni, 2007 06:33

Sysslade med att försöka ta bort all ogräs runt om huset. Det fanns gott om dessa, men även växte några fina blommor där och här.

Vi hade på söndag förmiddag kört till Stora Beddinge för att kolla läget där och hämta några saker. Det kändes lite vemodigt att se fina huset nu när det är fint väder. Skånelängor är som vackrast på de heta dagar. Trädgården hade blivit så fin där, vi hade lagt ner så mycket tid på att inreda trädgården - som i början såg ut som en djungel. Jag hoppas att vi kan få till lika fin eller ännu finare trädgård här i Sjöbo. Men det tar tid, kanske minst 2-3 år innan någon resultat kan se.

Dock tog vi med oss ett träd som vi planterade ner förra året. Det skulle kännas väldig fel om vi lämnade kvar detta träd. Jag hoppas att trädet överlever här, på sitt nya ställe...

Känner någon igen detta träd?`;)


 #

Hundarnas dagbok
granstroms | 16 Juni, 2007 17:55

Se här, dagens inlägg och dagens bilder!

Klicka här för att komma till inlägget!


 #
Privat lek-husläkare
granstroms | 16 Juni, 2007 16:10

Kommer ni ihåg inlägget - Min man är en bondtölp! som jag skrev den 1:a juni?

Meningen var att Thomas skulle kontakta hans vårdcentralen för en stygnborttagning. Tiden gick och
han ville inte slösa bort hans tid genom att ringa upp hans företagsläkare för att ta bort stygnen
10 dagar efter. Igår sade Thomas till mig att han läste på Internet att man skulle ta bort stygn senast 14 dagar.
Annars växer huden ihop med stygnen. Gissa vad han sa till mig?
Snälla, ta bort stygnen!Jag bad honom att han borde ringa hans läkare och jag trodde att jag inte skulle klara av att ta bort hans stygn.
Det var annat sak med djur tyckte jag.

I allafall satt vi på soffan igår kväll och Thomas bad mig att hämta en pincett, jag visste inte var den var.
Däremot fick han låna min fina sax som jag fick av Christin för korsstygns broderi.
Han lekte doktor med sig själv, jag vägrade att vara inblandad i något sådant som kan ge allvarliga
konsekvenser. Det var hans egen kropp, varav hans ansvar!

Bilden här ser ni samma kväll som glaset skar i hans hud den 31 maj, - klicka här för att se bilden - OBS- blodig bild!

Resultatet efter Thomas egen hemma-gjorda-stygnborttagning:

På Återseende :)


 #
Restaurangsbesöket
granstroms | 16 Juni, 2007 13:28

Duktiga Thomas som hade åkt med kollektiv trafik från jobbet. Hela denna vecka hade jag varit i
Kristianstad och därför behövde jag bilen, så fick Thomas låna hans mors bil under veckan tills
igår när modern fick tillbaka bilen. Så åkte han med kollektiv trafik hem till Sjöbo. Han skickade
ett sms till mig att han anlände Sjöbo kl. 19.00. Jag satt då och tittade ett repris avsnitt - Runaway Project.
När programmet var slut kl. 18.55, det var då jag kollade på min mobil. Ack, det tände på stubinen så
jag sprang ut och tog bilnycklar, körde dit istället för att ta en promenad med hundarna till busshållplatsen.

Vi båda hade inte ätit något på hela dag så bestämde vi för att äta ute, vi valde en pizzeria som låg i närheten.
Därinne valde jag Lövbiff och han Grillbiff.

Inne i restaurangen satt ett gäng tonåringspojkar, jag tippade att deras åldrar låg på mellan 11-13 år.
Fem sex stycken pojkar som var rätt högljudda och åt pommes frites. Jag tänkte då att
det var härligt att se dem tillsammans ute, istället för de skulle sitta inomhus och spela TV-spel
eller sitta framför datorer.

Jag följde med blickarna på dem när de gick ut. Vi satt bredvid fönster och tittade genom rutan när pojkarna
tog upp deras cyklar som låg på marken. Härligt, tänkte jag igen...

Tills en av dem tog fram en cigarett och tände på den....

När de försvann ur våra synvinklar pekade Thomas på fönstrets gavel. Jag drog undan gardinen
och såg en massa myror som gick in...


 #

Vilket jobb
granstroms | 12 Juni, 2007 22:24

Oj, mvilket jobb för att flytta en soffa. Thomas hade hämtat soffan i Stora Beddinge efter jobbet. Sedan glömde vi bort den som låg kvar på släpet tills jag sa att jag skulle njuta av en bok...

Nejnej, sa Thomas. Opp med dig så ska vi hämta in soffan.
Jag ville ha den nere i källaren för den skulle stå där.
Ack vad bred soffan var så hämtade jag en yxa för att slå sönder
väggen. Efter ett par hugg bad Thomas att jag skulle hämta en kofot,
så han kunde braka isär träplanorna. Efter en stund och ingången till
källaren blev större. Vi gjorde ett försök, men soffan var fortfarande
för bred. Så den satt liksom helt fast på trapporna. Thomas var nere
medan jag stod uppe, han gav mig instruktioner hur jag skulle göra.
Sparka på soffans hörn, sparka.. Så jag gav några karatespark.
Soffan stod fortfarande fast men millimeter för millimeter gled den nerför trapporna.

Slutligen drog Thomas ner soffan så den släppte lös och kanade nerför trapporna. Det blev en del repor där och här, tyget gick sönder.

Men vad gör man om man verkligen vill få som man vill...

På återseende!


 #

Puh..
granstroms | 11 Juni, 2007 18:45
Jag överlevde dagen idag... Puh!

 #

blades of glory
granstroms | 10 Juni, 2007 22:25

Tittade på en film igår, Blades of Glory !


Bildkälla: http://www.411.mania.com

Om jag får säga, en riktig bögig film (förlåt mig Fredde och alla andra gay). Men med en del roliga scener, barnsliga och löljiga scener. Absolut Thomas filmsmak ;). Men inte riktigt min. Filmen var mest en skön avkopplande film. Å den andra sidan hade filmen en del irriterande scener... Som faktiskt kan vara kränkande mot skridskoåkningen och mot själva sporten.

I allafall handlar filmen om två stora korrenter som råkade för ett slagsmål vid en prisutdelning vilket som ledde till att de båda på livstid inte fick tävla. Regeln gällde för den individuella tävlingar så för om de ville tävla igen fick de göra det i par. Det var vad de gjorde...

En del kända ansikten kan man se i filmen som bl.a Will Ferrell (som varit med på en del andra löjliga filmer) och William Fichtner (som man kan beskåda på Prison Break och Invasion). William Fichtner använde ett nytt ordbegrepp i filmen - avadoptera. Det sa han till hans adopterade sonen att han inte ville ha kvar honom som en son, därav avadopterade han sonen...

På återseende!


 #
Skattjakt på stekande flygrakan
granstroms | 10 Juni, 2007 21:37

Hua vad varmt det var idag! Solen var extrem stark och stekte allting som fanns under. Jag vaknade sent idag, orkade nästan inte gå upp. Men så fick hundarna upp mig och det var bara att svälja och genomföra dagen.

Thomas föreslog att vi kunde åka till Flygrakan Café och fika där. Samtidigt ta en cache som låg i närheten. Han ville åka fyrhjulingen så fick jag köra efter, lagom till en plats på vägen som jag kunde parkera bilen för att begå ut på en skattjakt.

Det var lätt att hitta cachen.

Här kommer lite information om Flygrakan, som ligger rakt söder om Sjöbo mot Ystad:
Svenska Flygvapnet opererar från vägbaser under krigstid. En av de första i landet att byggas är den (numera nedlagda sedan många år) 2 km långa flygrakan söder om Sjöbo. De stora asfalterade ytorna vid vägbasens båda ändar är gamla uppställningplatser för flygplanen. Cachen ligger vid resterna av en besfästning.


Framför mig körde Thomas på fyrhjulingen.

När min GPS visade att jag hade runt 150 meter kvar till cachen fick jag lämna kvar bilen på vägkanten och promenera över höga gräs mot gömstället. Thomas körde med fyrhjulingen framför mig för att platta till gräset så jag slapp bli brända av nässlor som fanns här och där.

Jippi, cachen var lätt att hitta. Snabbt gick det också. Den var gömd närheten av två rös, högt ovanpå oss flög en stor fågel. Kanske en vråk. Solen var så lidande het och Thomas sa att fågeln väntar på att vi skulle dö av värmen, så kunde den pricka sönder oss och få mat. Usch! Men så varmt var det...

På vägen tillbaka till stora vägen fick jag sitta bakom Thomas som körde på fyrhjulingen.

Inte bara fågeln som flög ovan våra huvuden, det gjorde även ett litet plan. Vi befann ju oss på en gammal flygraka, där en gång många krigsplan hade funnits. Men faktiskt finns det en Sjöbo Flygklubb i närheten som ligger i Sövde. Tänk att få flyga ensam i ett litet plan mot solnedgången? Jag tror nog det skulle ha varit en fantastisk upplevelse..

Vi avslutade vårt lilla äventyr med att ta en fikapaus på Flygrakans Café. Också som en möteplats för många MC-åkarna.

På återseende!


 #
Så varmt... Trädfällning.
granstroms | 09 Juni, 2007 11:20

Vi hade fått hjälp av Juel och Johan att fälla ner träd som stod vid huset. De högg och fällde träd utom ett stort träd. Det hade en riktig grov stam och var på omkring 10 meter hög. Samt var de rädda om att trädet skulle falla ner på vårt hus eller i värsta fall på grannens hus.

En vecka gick och Johan kom tillbaka hit för att hjälpa Thomas med att slänga träden, jag var inte hemma och Johans familj hade inte följt med. Efter en kort diskussion bestämde de att fälla ner det största trädet. Johan körde in hans bil på gräsmattan och ett rep löpte från bilens dragkrok till stammen. Så att trädet skulle falla mot rätt håll. Vad jag har förstått var det ett väldigt jobb att såga och yxa på trädet. Stammen var som sagt väldigt grovt och trädet stod envist kvar. Det hade tagit lång tid.. Rättare sagt ca 4 timmar för att få ner trädet. Thomas och Johan blev rejäla svettiga och sånt där... Marken skalvde till när stora trädet till slut förlorade. Ett par takplattor från vårt hus föll också med ner...

I allafall höll Thomas på med att köra fram och tillbaka till soptippen med all grenar och kvistar idag. Tempen låg på... 40 grader i solen. Otroligt men det stod faktsikt så!


Bilden gör inte rättvis över den situation som faktiskt såg ut... :)

Under förmiddagen gick jag för det mesta och försökte härda ut mot värmen. Då tänkte jag att jag önskade mig en pool, precis som mina föräldrar har i sin trädgård. Skulle ha varit skönt att ta en dopp precis när man ville. Då vandrade mina tankar åt en liten dröm som jag har, ett eget projekt för att anlägga en mindre damm på trädgården. Kanske till nästa år?


Här skulle dammen stå, så självklart med guldfiskar :).

GLAD SOMMAR!


 #

Hjärngymnastik...
granstroms | 07 Juni, 2007 16:56

... och huvudsvärk..

Kanske ni kan hjälpa mig med denna problemlösning?

Det har gått bra för en pizzeria. Så bra att stamkunder måste boka bord långt förväg om de vill vara säkra på att få plats. Vilken stamgäst beställer vilken rätt denna lördag? Och till vilket pris?

1. Tagliatellen är billigare än lasagnen, som i sin tur är billigare än den rätt som Peter beställer.

2. Den måltid som Henrik beställer kostar 5 kr mindre än pizza nera som är inte till Holger.

3. Holgers måltid är billigare än Jennys, men dyrare än om han hade beställt en gnocchi speciale.

4. Dianas rätt är billigare än Antons, men dyrare än om hon hade beställt en spagetti bolognese.

5. En av de 6 stamgästerna som besöker restaurangen denna lördag äter en spagetti carbona.

Priser: 50 kr, 55 kr, 60 kr, 65 kr, 70 kr och 75 kr.

Kan ni lösa uppgiften? :)


 #

Flugor överallt
granstroms | 07 Juni, 2007 16:52

Värmen och huvudsvärk förökar tydligen flugor? På mitt jobb jagar jag flugor med en flugsmälla. För en stund satte jag ner mig och drack en kopp kaffe. Två flugor snurrade runt vid mitt huvud, jag var irriterad på dem och ville bara koppla av.

Satte ner min kaffekopp och stirrade på dem. De flög och snurrade framför mig. Helt plötsligt utan någon förvarning dök de båda rakt ner mot min kopp. När jag tittade inut koppen såg jag två svarta döda flugor som flöt på kaffet....


 #

rea på IKEA
granstroms | 06 Juni, 2007 18:41

Häromdagen när vi var på IKEA hade jag sett en reklamskylt om IKEA:ns rea som skulle komma inom snar tid. Tänkte ej mer på det.... Tills jag läste i Freddes blogg att det pågår en rea på IKEA.

Jag kände på mig att vi borde åka dit, till IKEA:n för tänk om vi skulle ha gått miste om något riktigt fynd. Men faktiskt så hittade vi inte särskilt på IKEA. Förutom att vi fortsatte med att hämta saker som stod med på en lista av 2 sidor, hälften av dem hade vi hämtat tidigare. En liten grej saknades och det får vi hämta en annan dag, liksom ett par saker som inte fanns med på listan men som vi glömt att skriva dit.

Vad är det för en lista tror ni? ;)

På återseende!


 #

Foto svacka...
granstroms | 05 Juni, 2007 18:39

Kanske för jag försöker för mycket att fotografera allting på manuellt nu?

Att fokusera på ett rörligt föremål är inte så lätt. Som den här:Jag stod vid fel vinkel ur kamerans perspektiv. Solen var snett bakom mig, vilket som Vito fick mörkare skugga på halva honom. Jag hade satt kamerans fokus lite på fel plats eftersom jag ville fota precis när Vito hoppade över hindret. Så jag satt på en slutartid som jag trodde det skulle bli bra. Istället hade jag glömt att sikta lite högre upp övre hindret så att det skulle bli skarpare runt Vitos huvud.

Istället blev det fokus på hans framtassar. Men nå.. Bättre lycka nästa gång hoppas jag.

En annan bild på Vito.

Dessa bilder tog idag under stekande eftermiddagssol, jag tränade lydnad med Vito för en eventuell tävling till sommar... Hua, nu har jag ont i mage..............


 #

Jag har...
granstroms | 05 Juni, 2007 17:13

(x) varit full
( ) fått sparken
( ) gillar INTE att sova sked
( ) har tatueringar
( ) bott utomlands
(x) varit i knytnävsslagsmål
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
(x) blivit arresterad
(x) försökt köra ifrån polisen( ) Och lyckats....det var ej jag som körde men åkte med.
(x) hånglat med en främling
(x) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
(x) varit kär i en lärare... han var inte direkt en lärare men arbetade på skolan.
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
(x) haft one night stand
( ) avfyrat ett vapen
( ) sett någon dö...har sett djur som gått över till andra sidan.
(x) flugit
(x) spytt i en bar
(x) ätit sushi
( ) åkt snowboard
(x) somnat i skolan eller på jobbet
( ) använt ett falskt id... däremot har jag fixat en falsk ID till en annan.
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) kört av vägen
(x) ifrågasatt mitt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) varit vilse... och rädd på Washington D.C i USA.
(x) simmat i havet
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) fyllt på olja i bilen
( ) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) varit förlovad... och sen gifte jag mig med samme karl.
( ) hoppat från en bro
(x) stannat uppe hela natten
(x) inte duschat på en vecka
( ) legat på sjukhus
( ) brutit ett ben
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) dansat på ett bord
(x) kört för fort
(x) varit alldeles för snäll
( ) fjällvandrat
(x) badat naken


 #
Om jag var rik...
granstroms | 05 Juni, 2007 16:59

.. då skulle jag vilja delta på denna kryssning mellan Miami och Västindiska öarna. Se här --> Passages Deaf Travel. Jag tror det skulle ha varit häftig att åka med en massa resenärer som kommunicerar på teckenspråk :) !


 #
Dagens citat.
granstroms | 04 Juni, 2007 14:57

Satt och lusläste i en tidning på jobbet. Denna citat tycker jag är BRA!

Ta inte den kortaste vägen,
ta den vackraste.
Sagt av Sonja Alldén


Bokskogsallé med bilar på väg ML-363
Österlen, Skåne, fotograf: Mikael Larsson / Myra
Bildkälla:
http://www.myra.nu


 #

Jakten efter den perfekta soffa
granstroms | 03 Juni, 2007 08:11

Hua vad svårt det var att välja en soffa till vårt nya vardagsrum. Jag hade en bild av hur min soffa skulle se ut. En högkvalitet soffa av skinn. Thomas hade sin egen bild av hur en soffa skulle se ut. I flera veckor hade vi pratat om att beställa en soffa, vi hade åkt runt och tittat på olika soffor men inte gått till närmaste säljare för att slå till.

Vårt vardagsrum närmar sin slut av renoveringen, då vill vi kunna börja flytta in möbler. Soffan som vi har skulle inte passa in... I allafall skulle vi åka till Müllers Möbler i Vellinge för att titta efter soffa och fåtölj. Vi passerade Svedala och där stod Skånes Möbelhus (Nilssons i Svedala).. Efter en snabb diskussion gjorde Thomas en kraftig U-sväng och vips var vi mot Nilssons. Vi tänkte bara ta en snabb titt av säkerhetskull.

Därinne körde jag och Thomas olika strategi för att hitta vår soffa, jag provsatte på de soffor jag skulle kunna tänka mig att ha, Thomas provsatte på de soffor som han skulle kunna tänka sig betala för. Han blev faktiskt nästan vit på ansiktet när jag satte på en soffa med en prislapp på runt 41.000 kr. Slutligen provsatte vi båda på en soffa som jag skulle kunna tänka mig att ha och som han skulle kunnna tänka sig att betala för. Det blev ingen skinnsoffa, ingen soffa som vi från början hade tänkt oss...

Inne på butiken satte vi ner oss och diskuterade på allvar hur vi hade tänkt oss hur vardagsrum skulle se ut. Dock kom vi fram till - ingen TV i rummet. Plötsligt blev det lättare att planera hur rummet skulle se ut när vi inte skulle ta hänsyn till var TV:n skulle stå.

Vi hittade en soffa, en svensktillverkad soffa av modern design. Det blev tyg... Nu när jag sitter och läser om soffan på Internet såg jag att de också har av skinn. Då fick jag en småångest om kanske jag borde ändå ha skinnsoffa? Fast, då skulle det ha kostat mer...Stackars Thomas..

Vi får hem vår soffa om 6 veckor!


 #

Dövas sommarhem till salu ?
granstroms | 01 Juni, 2007 11:01

Ljungheda, som ligger i Höllviken och som hade under en lång tid skötts av Malmö Dövas föreningen är förmodligen till salu...

Det var ett extra medlemsmöte igår som jag inte kunde närvaras. Det blev en omröstning och 29 var för och 21 var emot för att sälja.

Det ligger en lång historia och bakgrund till varför det blev så som det blev.

Jag har många fina minnen från min barndom när jag var på Ljungheda...


 #

Min man är en bondtölp!
granstroms | 01 Juni, 2007 10:41

Låt mig få berätta hur dagen började igår, nej egentligen rättare sagt hur dagen tog sitt slut...

När jag kom hem från jobbet tog jag en lång promenad med hundarna som vanligt. Jag tog min favorit väg och ungefär 50 meter framför mig såg jag två gröna gubbar som satt nerhukade, de flackade med sina blickar hit och dit. De såg lite halvgalna ut... Jaja, det är bara dom! tänkte jag och fortsatte min promenad mot dem, jag skulle passera dem då fick de syn på mig. Snacka om vilka dåliga spanarna de var... En av dem vände om sig mot mig och riktade ett vapen, jag tror det var k-pist eller vad den nu heter. Såna vapen som man ofta såg på filmer där en gubbe satt bakom och skickade ut tusentals kulor på 5 röda sekunder. I allafall riktades vapnet mot mig och jag gick vidare. Den andre gröna gubbe fick lite sån där panisk beteende och stod upp för att granska på mig. Det tog en god stund för dem att förstå att jag är en vanlig sjöbomedborgare som var ute med sina hundar... De pustade ut och log fånigt mot mig. Jag fortsatte min väg och där och här såg jag springande gröna gubbar i olika gruppar. En annan plats såg jag en grupp som hade infångats, de satt i rad på sina knän och hade armarna bakom sina huvuden. En massa vapen riktade mot dem medan en tjockis gick fram och tillbaka framför dem...

När jag kom hem och förberedde mig för att åka iväg för att hämta ett gratis växthus öppnade Pilar dörren och rymde... Jaja... Hon kom tillbaka ca 3 tim senare...

På kvällen var Thomas ute och plockade upp växthuset från släpet utan min vetskap. Jag trodde han var ute och rejsade. Ungefär vid 22-tiden kom Thomas in till köket där jag satt med datorn och pratade med Karin och Linda. Jag såg på en gång att han hade skadat hans högra arm. Den låg slappt ner på sidan, jag var först rädd att han hade ramlat och skadat sig.. Nej nej, jag mår bra! sa dumsnuten som jag är gift med.

Han tog av tröjan och då var hans arm helt nedblodad, ett stort sår var öppet och lång. Glidan var bred. Gissa vad Thomas sa? Titta, hämta kamera... Något kött hänger ut... Jag tittade bara på honom och frågade flera gånger vad som hade hänt och om han hade ont. Men han tjatade envist om kameran och jag ville få tyst på honom så fotograferade jag såret. Lade på ett förband på såret och sedan satte jag igång med min övertalningskampanj att vi borde åka till akutmottagning för att få såret att sys. Han påtalade flera gånger att han mådde bra tills han sade tyst jag har ont i huvudet och det tutar som fan i såret... Samtidigt pratade jag med Linda. Detta avgjorde saken och vi åkte till Ystad.

[Av respekt för känsliga tittarna publicerar jag ej bilden här]

Vi fick en jätte bra mottagning, det hela tog max en kvart. Thomas fick stygn och läkaren frågade har du ont? och klappade på hans axel. Thomas skakade på huvudet medan jag nickade på mitt. Under hela besöket fick jag kämpa mot mitt fnissattack. Jag fnissade, småskrattade och hade ett stort leende som jag inte kunde få ner mungriporna för att respektera Thomas och övriga patitenterna.

Läkaren var imponerad att Thomas låg helt avslappnad på bitsen. Detta påstående höjde Thomas upp till hans skyarna för hur en riktig karl ska vara. För mig är han just då en riktig bondtölp som inte ville tala om hur han kände sig trots många av mina frågor... Hur mår du nu? Hur känner du dig? Har du ont? Mår du illa?...

På återseende!


 #