Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag är jag, du är du. Det är det som gör att vi är unika.
Kategorier
Länkar
Tiden går så fort...
granstroms | 25 April, 2007 13:36

Snart har 2 veckor gått sedan vi skrev på de sista pappren och fick nycklarna till huset i Tunnelgatan i Sjöbo. Men trots det har vi bara tillbringat totalt 4 heldagar där, dels beror det på att jag jobbat i Finspång nästan 2 veckor. På fredag åker jag hem till Skåne! Längtar verkligen...

På lördag är det en visning för huset i Stora Beddinge, vi hoppas att vi får huset såld ganska snabbt. Det får vi se... Hittills har 9 par hört av sig och bokat in dem för att komma till visningen. Vårt hus var med på Bostad Metro, vi fick den största annonsplats med en riktig stor bild. :) Spännande...

Tillbaka till Sjöbo, vi har hunnit göra mycket där på korta tid. Gästtoaletten är ommålad och uppfräschad. Bara smådetaljer kvar att fixa till där. Vardagsrummet har vi tagit bort allt gamla tapeter, oj vilket jobb det var. Tack Niklas för vi fick tapet-bortagningsmaskin som underlättade oss mycket, samt sparade vi massor med tid genom att ånga och ånga ordentligt på väggarna. Lager efter lager, den första lager bestod av gamla tidningar från 1954. Så det var kul att läsa de annonser och reklam från den tiden medan jag stod och stirrade timmar på väggarna för att få bort tapeterna.

Snart måste vi göra något åt trädgården och så har vi bestämt oss att göra om hela köket helt, men köket får vänta ett litet slag till.

Inga bilder denna gång för jag sitter på jobbets dator och försöker uppdatera lite vad som hänt sedan jag bloggade sist :D

På återseende!


 #
Internetkoppling nere!
granstroms | 17 April, 2007 08:45

Flytt pågår!


 #

En underbar bild.
granstroms | 12 April, 2007 14:06

Jag fick denna bild av Linda, en riktig underbar collage tycker jag.

Återigen tack ska du ha, ;) .

Till er övriga hoppas jag att ni tycker den är underbar.
Klicka här för att se på Fader Vito & sonen Tacos.

En annan bild som Linda hade tagit, droppen. En vacker bild tycker jag absolut.

På återseende!


 #

Förbannade hund!
granstroms | 12 April, 2007 13:57

Hon grävde under staketen och sprang bort. Jag vrålade efter henne men självklart sket hon i mig... Hon gör det när jag är ensam hemma, aldrig när Thomas är hemma..

Planerar nu hur vår staket ska se ut i Sjöbo, där ska hon fan inte få någon chans att kunna rymma när hon vill och när hon känner för det. :)

Längtar till att få smida mina planer...

På återseende!


 #
Släpen fulla av...
granstroms | 11 April, 2007 12:32

Idag börjar jag jobba på eftermiddag, så städade jag ganska ordentligt. Ännu mer blir det när det blir husvisningar här.

Flyttlådorna som innehåller saker som inte är känsliga mot nattfrost är numera ute. Vi hade lånat min fars bilsläp med kapell, så lådorna är inne i släpet. För att det ska bli lättare och snabbare att flytta på fredag. Allting är förberett... Men naturligtvis kan de oförutsägbara saker hända :p.

Vi hade också köpt ett eget släp, men utan kapell. I den har vi slängt en massa skräp som ska raka vägen till soptippen. Även i vår bil hade Thomas packat in fullt med lådorna.

Allt detta bara för att huset ska se bra ut när vi får mäklaren på besök. Ingen flyttlåda ska synas. Vi vill inte visa att vi är despereta med att flytta, vi tar det lugnt med försäljningen och tar det som kommer. Har vi tur får vi en budgivning och kan sälja huset till det pris vi hoppas på.

På återseende!


 #
Imorgon...
granstroms | 10 April, 2007 20:51

... kommer en mäklare hit för att inspektera huset på Stora Beddinge. Klockan 16.00 kommer han hit. Sen får vi höra hur försäljningen ska gå till. Från vilket pris vi ska sätta ut på annonserna.

Ska bli spännande!

Allra roligast är att på FREDAG kl. 13.00 får vi nycklarna till huset i Sjöbo. Har jag tur får jag sluta kl 14.00 på fredag och hålla på med flytten. Nästa vecka och veckan därpå ska jag åka till Finspång.

Någon som vill besöka oss i Sjöbo på lördag? Skicka bara ett SMS och kolla om vi är hemma :D 0735 - 310 770

På återseende!


 #
En gripande film!
granstroms | 09 April, 2007 12:19

300


Bildkälla: http://www.movieweb.com/

Nu har man sett filmen "300" som nu går på bio. Jag måste få säga, trots all filmkritiker som gav betyg mellan 2-4... Ger jag ett toppbetyg för scenerna och effekterna. Fantastisk miljö och en riktig bra storyhandling. Visst är det mycket blod, svett och tårar i filmen men ändå berättar filmen om ett enormt stort mod som Kung Leonidas hade, med hans kloka ord och uppmuntran för att hålla hans land Sparta från slaveri och lidelse.

Skådespelaren Gerard Butler är en ganska okänd för mig men jag har sett honom i hans roll när han spelade the Phantom of the Opera (2004) och ett par andra mindre roller. Jag tror säkert att han kommer att synas mer efter ha gjort en stor film som 300. Samme regissör Zack Snyder hade regisserat en film som heter Dawn of the Dead. Enligt mig är filmen en bra film om man gillar skräck som jag gör. :)

Trevlig måndag!


 #
Påskafton
granstroms | 08 April, 2007 10:26

Vad som är särskilt med påskafton? Varför firar vi överhuvudstaget påsk? Vad har en kärring med Jesus att göra? Ägg med Jesus tillbaka till livet (Han återuppstod på Påskaftonen).. På långfredagen korsfästes Jesus och det intressanta är att datum för långfredag och påskhelgen varierar för varje år. Alltså ser det underligt ut för Jesus död är inte på samma datum varje år för de kristna som firar hans död och hans uppståndelse.. Ja..

Sedan på grund av att vi äter ägg kommer ur en annan gammal tradition där symbolen för ägg betydde liv och fruktbarhet. Dessutom börjar hönor att värpa ordentligt...

Oppsan nu kom jag fram till att påskhelgen betyder både död och liv.

Påskhelgen är nog en mycket blandat traditioner som smält ihop sig så att dagens ungdomar har ingen aning om varför de firar påsk. Det förvirrar ju dem. Stackars dem! Men som tröst får de ju godis!

På påskafton åkte jag och Thomas över till mina föräldrar för att äta god mat och för ett litet umgänge med släktingar. Inget ord om Jesus nämndes... Fast en del snuskiga ord hade nämnts..

Maria & Johanna
Syster Maria & systerdotter Johanna

Nathalie
Brorsdotter Nathalie

För övrigt hoppas jag att ni alla haft en trevlig påskhelg!

Glad Påsk!


 #
Hångel
granstroms | 07 April, 2007 09:43

Här hoppas jag ni kan hjälpa mig. Jag har suddat bort en störning (min hund som stod och glodde på paret, så jag låtsade att fota på hunden. Tog bara en klick vilket som jag ångrar att jag ej tagit flera bilder). Kan ni se att jag suddat bort hunden?

Klicka här för att se bilden.

Glad påsk!


 #

Dagens bilder
granstroms | 06 April, 2007 21:59

Publicerade dem på fotosidan.se där jag är medlem.

Vi var ute i Malmö idag och passade på att promenera på Ribban och Västra Hamnen. Självklart hade jag min kamera med mig och tog ca 75 bilder idag.

Klicka här för att se på en bild.

En annan bild, men på samme man.

Min kära hund.

Glad Påsk!


 #
The Holiday
granstroms | 06 April, 2007 21:51

Vi skulle gå på bio ikväll men på grund av ändrade planer beslöt vi oss för att stanna hemma ikväll. Vi kände att vi måste spara pengar. Denna månad och inte ens har månaden gått ut har vi och kommer vi att spendera mycket pengar på ditt och datt.

Men så hade vi en myskväll och tittade på en film hemma, The Holiday.

En kärlekfilm! Jag brukar normalt inte direkt gilla kärlekfilmer men den här filmen skulle jag rekommendera för de som känner för en riktig kärlek film. Dessutom är Jack Black med i filmen, en av mina favorit skådespelarna. Jag föredrog faktiskt att vila mina ögon på hans charmiga nuna framför att titta på Jude Laws klassiska skönhet.

Cameron Diaz och Kate Winslet är också två av de kvinnliga skådesspelarna som jag tycker om. Särskilt Kate Winslet.

Filmen handlar om olycklig kärlek och att det finns alltid någon som passar en annan någonstans där ute.

Glad Påsk!


 #