Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag är jag, du är du. Det är det som gör att vi är unika.
Kategorier
Länkar
Boktips
granstroms | 31 Mars, 2007 18:51

Hanteringen av Odöda
Författaren: John Lindqvist Ajvide

Förra veckan när jag besökte en väninna frågade jag henne om hon inte hade någon bra bok att rekommendera. Min motivation för att läsa en riktig bok hade verkligen rasat neråt, plötsligt hade jag svårt att hitta en bra bok som man verkligen fastnar.

Dessutom dök det svenska skribenter överallt och jag hade bara så svårt för att läsa deras tråkiga böcker.

Jag saknade riktigt skräck, thriller och spännande böcker... Såna böcker har varit väldigt brist på de sista åren tyckte jag.

Hon tog fram en bok, tyvärr en svensk författare, men titeln fångade mig och jag tänkte att jag måste ge denne Svenne en chans. Till min överraskning var boken faktiskt bra! :)

Döda människor i Stockholm vaknar upp. De kallas för omlevande. Boken har olika personkaraktärer som jag tyckte om, de personer med olika bakgrund och har en gemensam nämnare och det är att de förlorat någon kär person. Plötsligt får de en chans till att få tillbaka dem. När en människa dör, så blir ingenting sig lik efter Döden.

Tack Christin för jag fick låna din bok. Nästa gång jag kommer till Finspång får du tillbaka boken :).


 #
Skyddskläder
granstroms | 31 Mars, 2007 18:08

Hoppsan, vad är det här?

Snart ska vi flytta till Sjöbo. Mindre än 2 veckor närmare bestämt. Vi hade diskuterat fram och tillbaka hur vi ska pendla till våra jobb. Thomas har då cirka 7 mil till hans jobb och jag på drygt 2 mil max. Vi hade vägt över olika fördelar och nackdelar...

Till slut kom vi fram till ett häftigt fordon somjag skulle kunna pendla med. Detta fordon är beställd och kommer den 16 april. :)

Till fordonet måste jag ha skyddskläder och hjälm. Av ett slump fick Thomas reda på att Lidl har veckans kampanj över just de kläder jag behöver. Till billigare pris och i dessutom högkvalitet.

Det var första gången jag handlade på Lidl. :)

På återseende!


 #
Dagens bilder
granstroms | 31 Mars, 2007 17:55

Idag har vi inte gjort något särskilt egentligen. Jag tog det lugnt idag, strålande väder utomhus och hundarna var på topp humör. Jag provade att ta bildserier ute på trädgården, då hann man fånga en del lustiga rörelser som man kanske skulle ha missat om man inte tar bildserier. Skojigt eftersom jag fick 2 GB minneskort av Thomas häromdagen, då kunde min kamera ta emot dubbelt fler bilder. Jag brukar ta kort med RAW filformat och det är den högsta bildupplösning med högsta kvalitet, alltså innebär det att en vanlig bild med RAW filformat ligger på ca 9-13 MB, beroende på vad för bild.

Men flesta av mina bilder blev inte så bra. :) Tack och lov gillar jag digitalt. :p

Här visar jag ett par bilder på mina livliga hundar:

Klicka på dem så ser du dem i större format.

På återseende!


 #

13 april
granstroms | 27 Mars, 2007 20:20

.. verkar som vi får nycklar till huset på Tunnelgatan i Sjöbo den 13 april.

Hoppas!


 #

Tvätt/Tork..
granstroms | 25 Mars, 2007 20:54

... är beställd.

Vårt första köp till huset i Sjöbo var en tvättmaskin och torktumlare. Det blev av modellen Whirlpool. Vi handlade på tretti.se - Vitvaror och hushållsapparater på nätet.


 #
Glad nyhet
granstroms | 25 Mars, 2007 10:20

Alldeles för lång tid har gått sedan jag bloggade sist. Men ni ska veta att jag tänker jämt och ständigt på bloggande, vad jag ska blogga om eller "det här ska jag blogga om".

Imorgon åker jag igen till Finspång, det är den sista vecka jag åker dit. Sen åker jag då och då dit fram till sommar. Jag kommer att tycka det är tråkig att åka härifrån på grund av en liten detalj.

VI FÅR NYCKLAR TILL HUSET TIDIGARE ÄN BERÄKNAT!

Thomas skickade ett sms till mig en tisdag denna vecka med en enkel mening som stod bara så här "En glad nyhet..." Typiskt nog fick jag ett tekniskt problem med min mobiltelefon som gjorde att jag ej kunde svara "vad då?". Hela dagen på jobbet funderade jag vad nyheten kunde innebära, jag försökte skicka mitt svar-sms flera gånger. Till slut på kvällen fick jag tid att sitta framför en dator, jag skickade på en gång ett mail till Thomas. Han var snabb med att svara och berättade att mäklaren hade sagt att säljarnas bouppteckning är klar nu. Att vi fick huset tidigare om vi ville. SJÄLVKLART! :)

Det blir efter påskhelgen, samma vecka som en mäklare ska komma hit till Stora Beddinge för att värdera vårt nuvarande hus. Vi får då ha 2 hus ca ett par månader, beroende på när vi får nuvarande hus såld.

Vilka vill hjälpa oss att flytta någon gång på vecka 15? ;)

På återseende!


 #

Soffjakt... och lite annat..
granstroms | 17 Mars, 2007 14:32

Hela förmiddagen var vi ute och körde runt Österlens trakterna. Jag tröttnar verkligen aldrig på att vara på dessa trakter, otroligt vacker omgivning med väldigt tydliga tecken på hur ett skånskt landskap ska se ut. Thomas lekte med hans Tomtom som var installerad i hans mobiltelefon, en GPS nagivator.

Vi skulle köra till en speciell butik men hittade tyvärr inte dit, trots Tomtoms hjälp och även hitta.se's hjälp. Vi får försöka en annan gång. Men däremot hittade vi Nostalagi café som jag absolut måste dit under sommaren. Öppet bara under sommrarna. Även där har de ett museum och butik över 50-tals varorna. Absolut ett måste att åka dit. Förmodligen kommer jag att fråga Malin först ;) eller någon annan som är också intresserad av sånt

Länk till stället.

Senare gav vi upp och körde raka vägen till Tomelilla för att kolla runt i byn, samt gick vi in i Hanssons möbler. Troligtvis hittade vi en soffgrupp som vi med stor sannolik ska köpa. Av respekt för Thomas publicerar jag inte någon bild på soffan tills vi köpt den. ;) Det är i allafall till 90% klart att vi tar den.

Ikväll ska jag på en inbjudning som jag ser fram emot. Det ska bli rolig att bara umgås med tjejer (kanske en pojkbaby är med) för en gångs skull...

På återseende!


 #

Vägens avslut
granstroms | 16 Mars, 2007 21:05

Här bjuder jag på en (konst) bild.

Jag har ändrat från färg till svart och vitt, gett lite mera skärpa på bilden och mörkat ner lite på skuggorna.

Säg vad ni tycker :)

http://pici.se/pictures/pNNBvq.jpg

På återseende!


 #
Ljuvliga vårtecken
granstroms | 16 Mars, 2007 21:04

Denna vecka har det varit ett strålande väder. Kyligt om kvällarna och härligt om dagarna. Häromdagen var jag på Finspångs park och hade försökt att ta bra kort på änder. Ack vad svårt det var när de var så upptagna med att söka efter smulor.


Privat bild.

Jag valde att visa denna bild trots jag har fler bättre bild på änder. Men underligt nog gillade jag den bättre. Synd bara att ankan inte vände sig mot mig.

Jag kunde ju inte höra fåglars sång om vår och hur de sjöng efter partner. Men jag såg dem, små och vackra. Mitt objekt nådde inte dem så bra.


Privat bild.

På återseende!


 #
Jag saknar min hund mer än min karl...
granstroms | 15 Mars, 2007 18:40

Verkar som Fröken Ur tagit det lugnt denna vecka, tidsvisare hade på något sätt gått sakta och hela veckan har tiden gått jätte långsamt.

Jag njuter av naturen som finns här, all mina lediga stunden är jag ute och promenerar i skogen. Då saknar man min hund som kan hålla mig sällskap under flera timmars promenader. Då tänker jag jämt hur han skulle göra ute i skogen. Där skulle han ha sprungit iväg, där skulle han ha kissat och där skulle han ha rullat runt så att barren flyger upp i luften.

I Sjöbo finns det många strövområden, det är vad vi kommer att göra till sommar. Utforska och leta efter våra smultronsställena. Självklart kommer kamera att tas med överallt, tillsammans med en kaffetermos.
Snogeholm, Vomb, Sövde och med mera...

Nu längtar jag ännu mer till flytten. Min karl hade skickat SMS till mäklaren och frågat om det finns någon möjlighet att få tillgång till garaget där vi kan ställa undan våra flyttlådor och möbler.

På återseende!


 #
Strålande vårväder!
granstroms | 13 Mars, 2007 19:28

Vädret var så fantastiskt idag. Härligt...

Jag är långt hemifrån och hade min kamera med mig. Fotograferade massor idag på ankor och fåglar. Håller tummarna att det blir någon bra bild. Fast jag får vänta med att kolla på bilderna tills jag kommit hem till helgen.

Blir det någon bra bild lovar jag att publicera här :) .

På återseende!


 #
Sideboard sold!
granstroms | 11 Mars, 2007 22:42

Vi annonserade några möbler på blocket. En hade hört av sig idag och köpte denna möbel av oss för 700 kr. På IKEA kostar den 2.995 kr. :)


Bildkälla: http://www.ikea.se

Skönt att bli av med den. Det tog flera timmar för oss att montera ihop den när vi köpte den. En massa skruvar gick åt. Otroligt nog fick hela möbeln plats i våran bil.

På återseende!


 #
Sådan katt, sådan hund!
granstroms | 11 Mars, 2007 14:50


Privat bild.

En strålande dag utomhus på förra veckan. Bilden visar vår huskatt Kajsa och äldsta hunden Pilar.

Trevlig söndag!


 #

Soffor
granstroms | 11 Mars, 2007 14:40

Vi har bestämt oss att skaffa en ny soffa till Sjöbo. En del soffor är beställningsvara och då kan det ta upp till flera veckor innan vi får hem dem. Nästa månad ska vi börja att köra runt och kolla efter soffor.

Vi har 2 soffa här hemma nu, en 3 sits Ektorp soffa från IKEA med röd klädsel. En snygg soffa som fått olika klädsel genom åren som vi haft den. Soffan kommer vi att ställa ner i källaren. Den andra soffa är en 2 sits med vit klädsel. Vi köpte den i en mindre butik i Trelleborg och kommer att ställas in i gästrummet.

Därför behöver vi en ny soffa till TV-rummet. Där jag ska försöka blanda med klassiskt och nytt. En soffa som jag fick syn på Europamöbler som jag blev förälskad i.


Bildkälla: http://www.em.com
(Nu blir Thomas säkert inte glad att jag visar bilden på en av de soffor vi kan tänka oss köpa...)

Vi hade funderat mycket vad för soffa vi ska ha. Tänk på att vi har 3 hundar som älskar att ligga på soffa. :)

Kram till er!


 #

Trädgården
granstroms | 11 Mars, 2007 14:28

Våren är här! Det märks verkligen på trädgården här utanför. Förra höst hade jag planterat ner massor med lökar här och där, sedan lagt enkvistar över dem för att skydda dem mot frosten. Idag tog jag bort kvistarna och till min stora glädje hade det redan växt upp under dem. Jag hade planterat ner olika typ blommor och det lär bli en vacker rabatt till sommar, som jag tyvärr kommer inte att få uppleva.


Privat bild.

En sak kommer jag att sakna mest och det är de envisa blommor som jämt och ständigt växer upp mitt på gräsmattan. När vi köpte huset för kanske 3-4 år sedan så hade trädgården sett väldigt hemskt ut. Med olika slags blommor som växte överallt på trädgården. Vi hade tagit bort allt, trodde jag. Varje vår kommer de envisa blommor upp, såsom tulpaner, krokusar och andra okända blomarter. Det blev till en personlighet för trädgården tyckte jag.


Privat bild.

Jag kommer att få andra irritationsobjekter på huset i Sjöbo när det gäller trädgården. Vad jag kunde se fanns det mossor på gräsmattan så det får bli mitt första projekt nästa år. Att få bort mossor och plantera ner nya blomrabatter som kan lysa upp trädgården. Trädgården är mer än dubbelt större än den vi har nu. Då ska jag ha rabarber, hallon, björnbär och andra goda frukter.

På återseende!


 #
Mera jobb
granstroms | 10 Mars, 2007 14:04

Slutet på augusti månad - 2006 fick jag en tjänst som re/habliteringsassistent för resurscenter Mo Gård AB. Hela hösttermin fram till slutet på januari 2007 var min arbetsplats på Mo Gård i Finspång. Jag hade totalt kört hundratals mil varje måndag och stannat där under veckodagarna och seda kört hem varje fredag. Jag trivdes väldigt bra däruppe, härliga arbetskamrater och fantasikt natur. Det som var mest jobbig var att lämna mitt hem, min make och mina hundar. Men veckodagarna gick fort och helgerna var alldeles för kort.

Stora Beddinge - Mo Gård

Plötsligt var stora dagen D här, min arbetsplats förflyttades ner till Vollsjö-Fränninge i Skåne. Äntligen fick jag mina skånska och underbara arbetskamrater.

Tyvärr hände det någonting oförutsägbart och återigen ser det ut som någon av oss ska fortsätta med pendlande till Finspång. På måndag är det jag och en arbetskamrat som köra dit.

Jag ställer upp för jag tycker om att hjälpa andra människor. Däremot fick jag ett SMS igår som gladde mig mycket, det är därför jag älskar mitt jobb. Jag ger och får tillbaka...

"....Du ska veta att jag är glad över att ha träffat dig. Så mycket omtanke, glädje och energi du delar med dig....."

Risken är stor att jag kommer att inte kunna blogga så mycket under veckodagarna.

Ta väl hand om er!


 #
Bluff?
granstroms | 10 Mars, 2007 11:30

Under en fikapaus satt jag och förde en diskussion med 2 personer. Då halkade vi in i Dan Browns böcker, han hade skrivit böcker som fått folket att börja tvivla på vad som var sant och vad som var påhitt. Bland annat i hans böcker som I Cirkelns Mitt och Gåtornas Palats.

Bildkälla: http://www.cdon.se

I allafall kom vi in på ämnet NASA och vad för osanningar de kan ha presenterat för världen bara för att få en massa stöd av folket och även pengar från regeringen. Som till exempel månlandning som Neil Armstrong gjorde år 1969 - "It's one small step for man, one giant leap for mankind

På de sista 10 år har olika frågor dykt upp som är intressanta att fundera över, bland dem fanns en fråga som jag tycker det är mest intressant - varför blev det ingen en månresa till? Idag måste väl tekniker vara väldigt mycket bättre än för 40 år sedan. Då på den tiden kunde bygga ihop till en raket och resa dit. Varför inte nu igen?

Början på 2000-talet dök en del rubriker om att månlandningen kunde ha varit en bluff. Bland annat kan jag minnas att man skrevs om att en del material hade försvunnit, bland dem en videofilmning av månvandring. Hur kan man slarva bort dem? Värdefulla information och material slarvas man bara inte bort så där.

Ni som är intresserad kan läsa mer om denna månlandning som kan vara en bluff på http://www.ufo.se/apollo/index.shtml


Bildkälla: http://www.ufo.se

På återseende!


 #
Gråvaror
granstroms | 10 Mars, 2007 11:12

Häromdagen satt Thomas fundersamt och tänkte högt "Finns det någon diskmaskin?"

Jag hade inget minne av detta så jag fick kolla på Sjöbo-bilderna och av vad jag kunde se på bilderna fanns ingen diskmaskin med. En ytterligare sak att lägga till när vi ska beställa gråvaror till köket. Ju fler vi beställer från ett samma företag desto större prut-möjlighet får vi.

När det gäller kylskåp blir det kanske en Whirlpool modell.


Bildkälla: http://www.elektrostore.se

En intressant prisjämförelse av denna modell:
6.155 kr från Elektrostore och en exakt samma modell finns att köpa på OnOff för 7.399 kr

Det tjänar faktiskt på att handla genom internet, vilket som Thomas är väldig bra på.

På återseende!


 #
En utmaning antagen!
granstroms | 09 Mars, 2007 17:35

Utmaningar dyker upp där och här. Det är kul att läsa men jag trodde inte jag skulle anta en utmaning tills jag läste i Emmas blogg, hon utmanade de som vill bli utmanad. Så jag tänkte, varför inte.

Regler är till för att inte följas! :) Så jag bad Thomas att säga 6 underliga/egendomliga saker om hans fru ;) . För de saker jag gör tycker jag de är normala, så hur kan jag själv säga vad som är "onormalt" av mig?

REGLER:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dom veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

De 6 saker säger Thomas om mig:
1. Jag har en tendens att ändra mina planer på sista minut.
2. Jag dagdrömmer för mycket.
3. Jag är galen i spel.
4. Jag vägrar att inse att jag har fel om jag tycker att jag har rätt.
5. Jag kan inte säga nej till andra människor som behöver min hjälp.
6. Vill jag ha något så försöker jag få det till varje pris.


Jag utmanar: Den som vill bli utmanad.


 #
Hugh Laurie
granstroms | 08 Mars, 2007 19:53

Jag är en riktig TV tittare och tittar även massor på filmer. Men nu för tiden har jag inte så mycket tid till att titta på många filmer som jag brukade göra förut. Däremot har jag börjat att uppskatta TV serier mer och mer.

TV serien House tillhör numera en av mina favoriter, Hugh Laurie är en sexig karl tycker jag. Jag tycker om riktiga manliga, inte alltför vältränade, karlar. :)

På återseende!


 #
Köksgolv förslag
granstroms | 04 Mars, 2007 19:55

Thomas bad mig att kolla på de länkar han bokmarkerat. Det roliga var att han skulle visa förslag på de vitvaror vi skulle kunna köpa till kommande kök - var inga vitvaror. Utan gråvaror... Hm. Numera bör ordbegreppet vitvaror ändras till kanske köksmaskiner eller tvätthusmaskiner?

De köksgolv vi funderar på ser ungefär ut så här:

Bildkälla: http://www.viivilla-energiochvarme.se/

eller så här:

Bildkälla: http://www.forbo.se

Vad tror ni om dessa?
Själv tycker jag det skulle ha varit kul att ha gul-vit rutor till golv?

Nu tror jag kanske ska visa bilden på köket som just nu ser ut så här:

Bilden togs av mäklaren Jörgen Göransson

På återseende!


 #
Gråter
granstroms | 04 Mars, 2007 14:44

Oj vad grymt livet kan vara ibland.

http://alfons.blogg.se/index.html


 #

Vi börjar tidigt
granstroms | 04 Mars, 2007 14:24

Idag har vi börjat med att packa ner saker som vi tror att vi inte kommer att sakna dem på ett par månader. Det måste vara ett tecken på att vi längtar efter vårt hus i Sjöbo. Hela morgon idag har vi bara diskuterat om hur huset skulle vara.

En sak är vi överens om, att köket är den första plats vi ska börja att renovera. Vi närmar oss ett beslut om hur golvet ska se ut i köket. Det ska bli spännande att se om det blir av.

När Thomas var i uterummet och gjorde i ordning där hittade han ett par flyttlådor. Dessa lådor blev snabbt fulla.

flyttlådor

Våra hundar undrar förståss vad vi håller på med. Samtidigt försöker vi inte visa för våra nuvarande grannar att vi ska flytta snart. Så vi får smyga ut med lådorna sent på kvällarna eller vänta med att flytta ut dem tills det blir dags. :)

Fråga inte varför grannarna inte bör få veta det just nu. Det är en av Thomas idéer att hålla hemligt för dem...

På återseende!


 #
Att ha barn...
granstroms | 04 Mars, 2007 14:15

... eller inte, det är frågan.

Barn är underbara, mina vänners barn är härliga och roliga att umgås med. Det måste vara otroligt fantasikt att se sitt eget barn att växa upp och få en egen personlighet. Jag tycker om att umgås med dem, men det betyder inte att jag vill ha egna barn :) .

Men självklart har tanke funnits där, hur mitt och Thomas barn skulle se ut. Om det skulle vara en flicka eller en pojke, eller hur barnets personlighet skulle ha varit. Kanske en dag kommer vi att få svar på våra funderingar, men inte just nu.

Här bjuder jag på en bild från gårddagen.
http://pici.se/pictures/D2P7XK.jpg

På återseende!


 #

Hem och Villa mässan
granstroms | 03 Mars, 2007 14:58

Idag åkte vi till Malmö för att kolla runt på Hem och Villa mässa. Thomas ville absolut vara där prick kl. 10.00, helst ville han gå in först före våra bekanta som hade fribiljetter. Ja se karlar :) !

Jag tyckte att i år var mässan en aning mindre än förra året. Eller så blandar jag med Skånemässan? I allafall plockade vi till oss många kataloger och fick massor med nya ideer. Thomas spanade främst efter olika värmepumpar medan jag hellre kollade efter golv och inredningar. Dock blev jag besviken över att det fanns inga tapetstillverkarna på plats, åtminstone kunde Boråstapeter, Eco och Durosweden ha varit där. Eller kanske Tapetorama...

Av alla företag som var på plats gillade jag Colorama bäst. Härliga ideér till golv! Så hade de också ursnygga våtrumstapeter från forbo. De gav oss inspiration till vår gästtoa i Sjöbo.


Bildkälla: http://www.forbo.se

Längtar till flytten så vi äntligen kan börja kavla upp ärmarna för att inreda hela huset.

På återseende!


 #

Till mamma & pappa!
granstroms | 02 Mars, 2007 20:23

Kära mamma & pappa!

Snart fyller jag år (till sommar) och då önskar jag mig en sån här:

För att få njuta av presenten behöver jag ett A körkort. När jag fyller 30 år önskar jag mig ett bidrag till körskolan för att ta A körkortet.

Många kramart till er, mamma & pappa!


 #
Vitt monster
granstroms | 01 Mars, 2007 20:40

Någonstans i Snogeholm såg jag detta vackra djur, som jag fotograferade.

Klicka på länken för att se bilden:
http://pici.se/pictures/VEsL3m.jpg


 #
Värmepump
granstroms | 01 Mars, 2007 20:12

De här senaste dagarna har Thomas suttit framför datorn och undersökt olika värmepumpar, kostnader och hur mycket vi skulle tjäna på det. Just nu står en stor och innehållslös oljepanna med en vedpanna bredvid och en vattentank som hänger upp på väggen i huset, allt ska bort! För att bärga bort oljepannan och med en sanering kostar det runt 4.000 kr. Så därför sitter han och kollar efter andra alternativ för att värma upp huset till bra pris.

Värmepump
En sådan här värmepump kostar det runt 44.700 kr. Sedan tillkommer installation på runt 22.000 kr inkl. material.

På återseende!


 #