Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag är jag, du är du. Det är det som gör att vi är unika.
Kategorier
Länkar
Handpenningen...
granstroms | 28 Februari, 2007 20:07

... är betald! :)

På återseende!


 #
Så fult...
granstroms | 25 Februari, 2007 20:21

Idag ägnade vi inte särskilt så mycket åt huset. Med undantag pratade vi mycket om hur vårt blivande kök skulle se ut. Jag tänkte behålla de köksskåp som just nu finns där, måla om dem till finare färg. Antingen till vaniljgult eller ljusblått... Sedan kan man spara pengar genom att ha vita kaklar och sätta dit kakeldekor. Jag hittade en del störtsköna kakeldekor på Favoritsaker.se .

Förutom våra funderingar var vi faktiskt ute på vift. På vägen hem stannade vi vid ett köpcentrum i Helsingborg - Väla. Ett köpcentrum där jag praktiskt sett växte upp :p. Vi shoppade lite och jag var på sko-jakt. Hua, årets sko mode är absolut inget för mig. Skorna ska ha klackar och är fula :( .

Aldrig i livet ska jag ha dessa skor på mig :) .

På återseende!


 #
Planerar...
granstroms | 24 Februari, 2007 20:14

... Nu är det 2 månader kvar tills vi kan flytta. Så är det en del som ska göras innan. Bland annat gå igenom alla våra saker som legat ca 3 år i vinden. Vi har inte direkt saknat dem så är det lika bra att sälja dem eller slänga bort dem... Men, vissa saker är det svårt att göra sig av med trots man har dem nerpackad i en gammal flyttlåda och satt ner den långt in i mörka vrån.

Imorgon ska vi gå igenom dem och eventuellt börja annonsera i blocket.

På återseende!


 #

Bröderna Anderssons
granstroms | 24 Februari, 2007 14:21
Just nu är inredning av vårt kommande hus ett huvudsämne för mig och Thomas. Vi har suttit och fantasierat och talat om hur olika rum skulle se ut. Imorse bestämde vi för att köra till Thysells i Anderslöv för att kolla lite runt och för att få inspiration. Därinne fick vi upp ögon för fina möbler som Bröderna Anderssons designerat. De har tidlösa och klassiska möbler. Särskilt förtjust blev jag i fåtöljen Status.

Fåtöljen Status

Även hittade vi en soffa som vi gillade, också från Bröderna Anderssons.

Nova

På återseende!


 #
Presentation av vårt Sjöbo-hus!
granstroms | 23 Februari, 2007 15:41

Här är vårt hus i Sjöbo!
Huset
Fotograf: Ulrika Granström

Huset är i stort behov av renovering, vilket som vi ser fram emot. Vi kommer att skapa ett kreativt kaos i hemmet med nya färger på både utsidan och insidan.

Huset stod klar år 1951 och står på koordinationerna N= 6165557.814, E= 418735.332. Tomten är på 1.145 kvm. Boarean är 92 kvm och biarean ligger på 67 kvm.

Köpessumman för oss blir på 595.000 kr, varav handpenningen ligger på 10% av summan. Resten av pengarna får säljarna mot husnycklarna. Enligt vår överenskommelsen är tillträdesdag senast den 4 maj.

Önska oss lycka till! :D


 #
Pappren är påskrivna!
granstroms | 23 Februari, 2007 15:24

Thomas hämtade mig i Vollsjö där mitt jobb hade sitt möte, sedan körde vi till Sjöbo. Vi steg in i Mäklarstaden klockan 11.15. Vi mötte mäklaren Jörgen och han visade in oss i ett rum där säljarna satt, vi blev även bjudna på kaffe.

Mäklaren gick igenom alla paragrafer och var noga med att vi alla var helt införstådda med olika villkoren. Slutligen skrev både jag och Thomas på pappren, desamma gjorde de säljarna. Vi kan varmt rekommendera Mäklarstaden och vi kommer nog att anlita Jörgen för att sälja vårt hus i Stora Beddinge.

Efter mötet stannade vi tills säljarna hade gått för att prata lite med Jörgen. Vi frågade vilka de andra budgivarna var - när pappren är påskrivna får köpare fråga ut mäklare för information vilka de andra budgivarna var. Vid förfråga har köparna rätt till att få upplysningar (konstigt men det fungerar så). Vi var nyfikna och därför frågade vi :).

Jörgen tog fram ett papper där han hade skrivit ner intressenternas namn och berättade att det var 5 andra som var seriöst intresserad av huset. Två av dem var inte klara med lånesavtal från banken, den tredje ville riva ner huset, den 4:e person bjöd över oss men begärde att huset skulle besiktas och den 5:e spekulanten hade sina föräldrar med sig som motsatte budgivningen. Thomas och jag hade pengar klara till huset och hade sagt att vi köper huset som det är - utan någon husbesiktning. Det kändes bra för oss att veta att det var flera som ville ha huset och att vi hade gjort ett bra köp. Mäklaren sade själv att han hade trott att säljarna skulle få mer men de ville samtidigt ha en snabb affär.

Vi gjorde ett riktigt bra fynd :D!


 #
Slemmiga gröna väggar.
granstroms | 22 Februari, 2007 15:23

Vad tror ni om denna tapetseringen som kan vara i hallen?


Bildkälla: http://www.durosweden.se/


 #
Mera funderingar
granstroms | 22 Februari, 2007 15:19

Okej... Eftersom jag gav alldeles för lätta ledtrådar. Huset ligger i Sjöbo. Vi hade tittat på flera hus innan i Sjöbo med ommejd. Bra priser på hus där, men flera var i renoveringsbehov. Det är också det hus som vi ska köpa, men det ser vi mycket fram emot.

Har suttit hemma idag och surfat massor för att få inspiration till inredningen. Nya projekt är på gång. Vårt nuvarande hus är en skånelänga från omkring år 1901 och då har vi vitt puts på väggarna, men nästa hus har mera inredningsmöjligheter. Huset är från 1950 talet och det finns fortfarande tydliga märken kvar. Särskilt i köket.

Eftersom vi har mycket vitt nu så tänkte jag att vi kanske skulle våga och chansa att ha mycket färg på nästa hus? Då behöver jag era hjälp och åsikter.

Onödigt vetande:
Trelleborgs kommun bor ca 46.000 invånare och i Sjöbos kommun bor 17.721 invånarna.

På återseende!


 #
Snart vet alla!
granstroms | 22 Februari, 2007 08:22

Oj jag hade inte vågat att blogga ett par dagar, ända sedan i måndags. Budgivningen var ganska nervöst och segt. Utgångspris var på 595.000 kr, någon hade lagt ett bud som var lägre. Även det andra bud låg lägre än vad säljarna hade velat ha. Mäklaren skickade ett SMS till Thomas och skrev att säljarna vill ha 595.000 kr och undrade om Thomas kunde tänka sig ta den prisklass. Självklart!!!

Sedan gick det lite segt mellan mäklarna och de andra spekulanter. Till slut fick vi ett SMS att han skulle stämma av säljarna och vips var det OK att vi kunde köpa huset för 595.000 kr. Ett fynd anser vi!

I förrgår på jobbet ville vår chef att vi skulle åka ut på en runda för att lära känna omgivningen. Av alla de vägarna som fanns valde han att passera just den gata som huset stod på. Helt spontant, utan att jag tänkte för mig utbrast jag till 2 arbetskollegor ”DÄR LIGGER GATAN!”.

Självklart höll de extra koll efter gatunamnet och kollade upp det på hemnet så snart de kom hem. Nästa dag när vi satt och fikade. Tänkte jag högt och sa ”Vi måste köpa en ny tvättmaskin för den som står i huset är trasig”.
Jag vet!” svarade Johan.
”Det är ett fint hus!” påpekade Lotta.
Jag tittade först förundrat på dem och försökte tänka efter vad mer jag hade berättat om huset. Sekunderna senare förstod jag hur de hade tagit reda på vilket hus. Härliga arbetskamrater…

Imorgon ska vi skriva på papper sen ska jag jubla och visa bilderna på huset här. Men nu finns huset ute på hemnet.se, det är lätt att kolla upp om ni letar efter ett hus som kostar 595.000 kr :D.

Tänk på oss imorgon!


 #
Budgivning...
granstroms | 19 Februari, 2007 19:17

..Hua är så nervös! Huset som vi tittade på i lördags har fler spekulanter. Men hur många vet vi inte. Så vi är med på en budgivning och normalt brukar det gå fort men mäklaren skickade SMS ikväll och sa det var segt att få tag på vissa spekulanter. Så nu tar vi en paus från budgivning till imorgon.

Tidigare på diverse budgivningar var det släktingar som blandade in sig för att få priset att gå upp. Vi backade ur och nu hoppas vi att denna gång är det seriösa spekulanter som är med i spelet.

Håll fortfarande tummarna för oss!


 #
Husjakt
granstroms | 18 Februari, 2007 20:08

Vi har försökt hålla detta hemligt i ett tag men nu börjar det bli svårt för oss att komma med bortförklaringar vad vi håller på med. Vi har också börjat försäga oss saker som skapar nyfikna frågor och även spekulationer. Därför är det nog bättre vi säger som det är för att få eventuella stöd och uppmuntran från våra släkt och vänner. Vi är ute på husjakt… igen!


Vi bor i en underbar skånelänga som vi köpt för 3 år sedan. Vi hade lagt ner så mycket tid på att renovera huset och trädgården var den som gick genom den största förvandling här. För tre år sedan bestod huset bara av väggar och tak, helt omöjligt att bo när det ej fanns något kök och toalett. Våra föräldrar hade velat att vi skulle se åt ett annat hus men vi var så förälskad.
Nu står vi här med nya funderingar om vi ska ta en ny chans. Jag har ett nytt jobb och har cirka 5,5 mil enkel resa dit och arbetar i skift. Ibland sover jag över. Thomas har 1,9 mil till hans jobb och jobbar bara på dagtid, dessutom har han flextider. Efter en övervägning mellan fördelar och nackdelar, om att bo ute på landet eller mitt i/nära till ett samhälle, att ha promenadavstånd till dagis/skolan (ifall vi skulle få ett barn) eller inte, nära till våra intressen eller inte och med mera. Listan blev lång över de fördelar om vi skulle flytta närmare mitt jobb. Vi ska inte gå in på listan här.

Thomas tog upp frågan om vi inte kunde börja titta omkring, vilket som vi började med det i höstas. Före jul började vi att gå på husvisningar och efter jul var vi med på 3 budgivningar. Men igår var vi på en ytterligare husvisning och vi blev återigen förälskad. Trots allt hade tiden stått stilla sedan 1950-talet, vi kände att det var det hus vi letat efter och ville så gärna lägga ner våra hjärtan och själ i att piffa upp huset. Vi anmälde vårt intresse och imorgon får vi veta om det är fler spekulanter på huset. Då hänger vi dödligt allvarligt med i budgivning och jag hoppas att vi vinner!

Håll tummarna för oss!

 #
Here I am!
granstroms | 17 Februari, 2007 18:38

Ytterligare en ny blogg. Vad för bortförklaring ska jag ge till er? Tja, man gör vad man vill här ute på cybern :D.

Nu är jag tillbaka till mitt vanliga vardagsliv. Det har gått ca 5 månader sedan jag påbörjade mitt nya liv på ett nytt jobb. De 2 första veckor pendlade jag varje dag ca 26 mil tur och retur. Efter det pendlade jag varje måndag och fredag ca 50 mil en enkel resa och sovit i ett trist och kallt hotellrum under veckorna. Detta påverkade mitt vanliga vardagsliv som jag levde innan. Jag var tvungen att svika många människor...


Men nu är jag äntligen hemma igen! :) Men nu börjar vi vårt nya liv. Jag och min man tillsammans med mina hundar. Vi närmar oss 30 årsgränsen och då tänkte jag blogga om det.

På återseende!

 #